You are currently viewing DAN LAGA NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

DAN LAGA NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

Na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je 26. maja 2023. predstavljena Mreža LAG-ova Srbije i njeni članovi.

Od 10 do 15 časova poslednjeg sajamskog dana posetioci su mogli da se upoznaju sa domaćim proizvodima i radom malih proizvođača i udruženja iz deset lokalnih akcionih grupa članova Mreže

Partnerstvo za ruralni razvoj Sremski Karlovci – Kovilj  predstavljali su  Rajko Marinković i proizvođač vina i rakije Mario Benišek iz Vinarije Benišek – Veselinović.

Od 11 do 12:30 održana je konferencija pod nazivom „LAG u Srbiji danas“ gde su govorili Bojan Kovač-predsednik Mreže i menadžer LAG Srce Bačke, Jagoda Kočić menadžerka LAG Panonski fijaker i Sandra Macura članica UO LAG-a Fruška gora-Dunav.

Prisutni su upoznati sa LEADER pristupom i načinom rada Mreže LAG-ova Srbije, kao i sa projektom Evropsko partnerstvo za lokalnu demokratiju koju Mreža sprovodi uz nacionalne LEADER organizacije Francuske i Estonije, ali i sa primerima dobre prakse rada LAG-ova u Republici Srbiji.