You are currently viewing Zajednički sastanak Partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj u okviru Leader mere u Srbiji

Zajednički sastanak Partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj u okviru Leader mere u Srbiji

  • Post author:
  • Post category:LSRR

Na poziv Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovan je zajednički sastanak sa predstavnicima partnerstava dana 20. 02.20. u 11 časova u Poljoprivrednom klubu, Bulevar kralja Aleksandra 84 u Beogradu.

Uvodnu reč je dao Aleksandar Bogićević, Pomoćnik ministra, Sektor za Ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zatim se obratila Biljana Petrović, Direktor, Uprave za agrarna plaćanja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Usledilo je potpisivanje Ugovora o odobravanju podsticaja između Partnerstava za teritorijalni razvoj (oni koji dotad to nisu uradili) i Uprave za Agrarna Plaćanja.

Ljiljana Simić, samostalni savetnik za programiranje mere za lokalne inicijative, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstavila je Vodič za osnivanje Partnerstava i izradu Lokalnih strategija ruralnog razvoja i prezentacija planiranih aktivnosti za 2020. godinu.

O implementaciji Pravilnika govorio je Boško Umetić, Pomoćnik direktora Uprava za Agrarna plaćanja.

Ispred Partnerstva za ruralni razvoj K2 sastanku su prisustvovali Radovan Mišić predsednik Partnerstva, Dejan Gluvačević član i Rajko Marinković član.

Na kraju sastanka poslužen je ketering.